Yakitori betekent in het Japans gegrilde kip. Tegenwoordig is het ook de naam van bereidingen op basis van heerlijk ogende minivlees- of visspiesjes, perfect voor een elegant voorgerecht.
Om de Yakitori kipspiesjes te bereiden, doe je de kip eenvoudig in een kom met de marinade van sojasaus, sake, bruine suiker en gewassen en gehakte bieslook. Marineer de kipfilet ongeveer twee uur, snijd in blokjes en maak spiesjes van de blokjes. Een extra tip: voeg een paar druppels worcestersaus en een beetje tabasco bij de marinade.
Stap 1
Snij de kipfilet in kleine blokjes, leg ze in een ovenschaal en bedek ze met sojasaus, sake, bieslook (eerst schoonmaken en fijnhakken) en rietsuiker. Laat het vlees ongeveer twee uur marineren.
Stap 2
Eenmaal gemarineerd, prik de blokjes kip op spiesjes. Leg de spiesjes op een bakplaat.
Stap 3
Plaats de bakplaat op het tweede niveau van de oven en selecteer de conventionele verwarmingsfunctie. Temperatuur: 210°C. Kooktijd: 13 minuten.
Sluiten
Waar te koop?