New York Cheesecake

New York Cheesecake

Op zijn zachtst gezegd onweerstaanbaar. Dit dessert, gemaakt van roomkaas, is uitgegroeid tot een van de meest verspreide en gevarieerde recepten, en smaakt perfect bij een kopje thee.

Maak eerst een koekjesbodem door de gemalen koekjes te mengen met boter. Giet er vervolgens het mengsel van kaas en ei overheen en bak in de oven. Een extra tip: serveer in plakjes met dunne citroenschillen en bessen.

  • KOOKTIJD : 55 min
  • VOORBEREIDING : 25 min
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD : Gemiddeld
Ingrediënten
  • 150 g koekjes
  • 75 g boter
  • 300 g roomkaas
  • 70 g verse room
  • 50 g suiker
  • 2 eieren
  • 20 g maiszetmeel
  • 1 citroen
Beschrijving

Stap 1
Begin met de bodem. Maal de koekjes fijn in een mixer. Giet het mengsel samen met de gesmolten boter in een mengkom en meng nauwkeurig.

Stap 2
Plaats de bodem van koekjes en boter in een taartvorm. Druk de randen aan zodat ze blijven zitten. Laat het, nadat het gelijkmatig verdeeld is in de bakvorm, minstens een half uur afkoelen.

Stap 3
Klop de eieren en de suiker in een mengkom, tot er een schuimig mengsel ontstaat. Zorg dat u geen klonters krijgt.

Stap 4
Voeg al roerend de roomkaas toe, daarna de verse room, het citroensap en het maïszetmeel.

Stap 5
Haal de bodem uit de koelkast en giet het mengsel in de taartvorm.

Stap 6
Plaats de taartvorm in de oven. Selecteer de verwarmingsfunctie met heteluchtconvectie. Temperatuur: 180°C. Bereidingstijd: 55 min.

Sluiten

Waar te koop?