Goulash

Goulash

Goulash is een typisch Hongaars gerecht met zeer veel smaak. Normaal gezien moet het altijd lang koken, maar met de microgolfoven neemt het veel minder tijd in beslag.

Goulash is een simpel gerecht om te bereiden. Snij het vlees en de groenten in kleine blokjes en voeg alle overige ingrediënten samen in een kom geschikt voor de microgolfoven en kook in slechts 20 minuten. Een extra tip: maak dit traditionele recept moderner met tijm en gerookte paprika.

  • KOOKTIJD : 18 min
  • VOORBEREIDING : 15 min
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD : Gemiddeld
Ingrediënten
  • 500 ml vleesbouillon
  • 400 g kalfsvlees
  • 200 g uien
  • 250 g aardappelen
  • 1 wortelen
  • 1 rode pepertjes
  • 1 trostomaten
  • 25 g zoete paprika
  • 25 g varkensvet
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 teentje kruidnagel
  • zout
Beschrijving
Beschrijving - Goulash

Stap 1
Snij het vlees in blokjes, hak de ui fijn en doe beide ingrediënten in een kom geschikt voor de microgolfoven met boter en 1 eetlepel bloem.

Stap 2
Was de pepertjes en de tomaten, verwijder de bovenste stengel en de pitten en snij in kleine blokjes. Schil de wortelen en aardappelen en snij in blokjes. Voeg de groenten en de kruiden toe, giet de bouillon in de kom en meng alles.

Stap 3
Plaats de kom in de microgolfoven. Selecteer de microgolffunctie met 750W vermogen. Bereidingstijd: 20 min.

Sluiten

Waar te koop?