>
Focacciabrood met ham en kaas

Focacciabrood met ham en kaas

Een heerlijke variatie op het traditionele focacciabrood die de kleintjes zeker zullen lusten.

Bereid het deeg door alle ingrediënten te mengen, behalve de ham en de mozzarella. Verdeel het deeg zodra het gerezen is, en duw het tot lichtjes over de randen van de kom. Bedek het daarna met de ham en mozzarella, vouw dicht en bak in de oven. Een extra tip: voeg verse oregano toe aan de kaas en mozzarella.

  • KOOKTIJD : 25 min
  • VOORBEREIDING : 20 min
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD : Gemiddeld
Ingrediënten
  • 160 g broodmeel
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 g biergist
  • 1 koffielepel suiker
  • 140 g gekookte ham
  • 200 g mozzarella
  • zout
Ingrediënten - Focacciabrood met ham en kaas
Beschrijving
Beschrijving - Focacciabrood met ham en kaas

Stap 1
Zodra het deeg klaar is (volg de instructies in stap 1 van de video), en nadat het ongeveer twee uur heeft gerezen, mag het deeg worden uitgerold. Rol het deeg met behulp van een deegroller dun uit, tot het twee keer zo lang is als de bakplaat. Vul het met de ham en de mozzarellaplakken.

Stap 2
Vouw de focaccia dicht met het deeg dat uit de ovenschaal steekt. Besprenkel met een druppeltje olijfolie.

Stap 3
Plaats de schaal in de oven. Selecteer de verwarmingsfunctie met heteluchtconvectie. Temperatuur: 190°C. Bereidingstijd: 25 min.

Sluiten

Waar te koop?