>
Cheeseburgers met kip

Cheeseburgers met kip

Een lichtere versie van de klassieke hamburger, met kaassliertjes voor kinderen of voor voedingsbewuste volwassenen.

Bereid eerst de kip door het in stukken te snijden en op smaak te brengen met rozemarijn, zout en peper. Rol bollen van het vlees en duw ze plat tot hamburgers. Leg er daarna de ui en de plakjes kaas op. Bak de hamburgers en voeg kort voor het einde het doormidden gesneden brood toe om het te laten roosteren. Een extra tip: breng de ui op smaak met wittewijnazijn en verse oregano voordat u begint met bakken.

  • KOOKTIJD : 22 min
  • VOORBEREIDING : 20 min
  • MOEILIJKHEIDSGRAAD : Gemiddeld
Ingrediënten
  • 480 g kippenborstfilet
  • 8 gesneden kaas
  • 8 blaadjes sla
  • 1 ui
  • 4 volkorenbrood
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 koffielepels extra vierge olijfolie
  • peper
  • zout
Ingrediënten - Cheeseburgers met kip
Beschrijving
Beschrijving - Cheeseburgers met kip

Stap 1
Hak het kippenvlees fijn met een mes, doe het in een ovenschaal en meng het met zout, peper, olijfolie en rozemarijn. Verdeel in stukken, afhankelijk van het aantal hamburgers dat u wilt maken. Maak de hamburgers met uw handen of met een vorm.

Stap 2
Plaats de hamburgers in een ovenschaal. Leg de plakjes kaas en ui (schoongemaakt en in ringen gesneden) eroverheen. Leg het gehalveerde brood, tijdens de laatste twee minuten van het bakken, in de oven. Was tenslotte de sla die gebruikt zal worden om uw hamburgers te bedekken.

Stap 3
Plaats de schaal in de oven. Selecteer de conventionele verwarmingsfunctie. Temperatuur: 185°C. Bereidingstijd: 22 min.

Sluiten

Waar te koop?